Om oss

Historia

Bollnäs Verkstad Production AB (BVP) startade sin verksamhet 1993 i Bollnäs. Dessa lokaler blev snart trångbodda så 1995 flyttades hela verksamheten till Alfta Industricenter där vi fortfarande idag har vårt kontor, svetsverkstad (2 000kvm) och maskinhall (1 600kvm).
BVP ägs sedan 2011 av Atlings Maskinfabrik och ingår i industrikoncernen Inducore som är verksam inom områdena fordonspåbyggnader, systemlösningar och komponent-tillverkning. 

Vision/Affärsidé

​​​​​​​Vi vill vara den ledande, självklara och kompletta samarbets-partnern inom komplexa, svetsade och bearbetade plåt-konstruktioner. 
BVP är specialiserade på tillverkning, svetsning och bearbetning av kompletta plåtkonstruktioner och kan därför tillhandahålla helhetslösningar, spetsteknik och högsta kompetens för skärande bearbetning, svetsning och montage.


Våra framgångsfaktorer

Då BVP står för en stor del av värdekedjan för större svetsade komponenter och konstruktioner kan vi erbjuda plasma- och laserskärning, bockning, svetsning (robot & manuell), skärande bearbetning och målning.
Med korta ledtider kan vi leverera kompletta produkter utifrån en förfrågan vidare via prototyp och förserie hela vägen till serieproduktion.
Våra starka och engagerade team med hög kompetens inom sina teknikområden ger oss möjlighet att skapa och utveckla innovativa och kvalitetssäkrade arbetsprocesser tillsammans med våra kunder. 
Med över 25år som uppskattad tillverkare och leverantör inom skog och entreprenad besitter vi en efterfrågad lång erfarenhet och hög kompetens som vi gärna delar med oss av.​​​​​​​
Bollnäs Verkstad logotypBollnäs Verkstad logotyp

Värdegrund/Code of conduct

I syfte att skapa de för kunderna bästa lösningarna med hög kvalitet och pålitlighet präglas verksamheterna inom Inducore av entreprenörskap, effektivitet och långsiktighet som värdegrund.
Vi har dokumenterat våra affärsetiska principer i en gemensam uppförandekod, vår CODE OF CONDUCT, en vägledning för hur vi fattar våra beslut i vardagen - en dokumentation av värderingar och löften som beskriver våra spelregler, hur vi alla förväntas agerar på ett etiskt, miljömässigt och socialt ansvarsfullt sätt.
Vår gemensamma uppförandekod gäller igenom hela INDUCORE koncernen – inom samtliga dotterbolag och för alla medarbetare över hela världen.


Bollnäs Verkstads lagerBollnäs Verkstads lager